Detalji

Ministar za infrastrukturu Liburn Aliu je ponovio da je Kosovo privremeni projekat bez potpunog identiteta, jer je, prema njegovim riječima, Kosovo još uvijek nesigurno u sebe sa multietničkim identitetom.

Aliu smatra da ujedinjenje Albanaca u jednoj državi stvara stabilnost.

„Kosovo je pod stalnom prijetnjom od Srbije, a da nije opasnosti od Srbije, Kosovo ne bih ni doživljavao kao privremeni projekat“, izjavio je Aliu na RTK.

On je istakao da će ujedinjenje Albanaca doneti stabilnost jer po njemu Kosovo ne može biti zasnovano na prisustvu Kfora.

"Kada govorimo o dugoročnim i stabilnim rješenjima, danas se ne možemo osloniti na prisustvo KFOR-a, jer se ne zna kako će se stvari odvijati, a uz opasnost od Srbije, najbolje rješenje i svakako za stabilnost je ujedinjenje", izjavio je Aliu, prenosi RTKlive.

Prema njegovim riječima, sve dok Srbija instrumentalizuje kosovske Srbe za svoje potrebe, naše društvo neće biti multietničko, već multietničko srpsko.

"Cilj Zajednice je da unutar srpskih opština postoji jedno etničko društvo, odnosno srpsko, a van njih multietničko i srpsko društvo", izjavio je Aliu.

Ministar je rekao da ne može biti multietničkog društva i zajednice.

Aliu je izjavio da Albanci imaju pravo da žive zajedno i time bi konfrontacija sa svakom situacijom sa kojom se Srbija suočila bila jača.

Izvor: Reporteri/info-ks.net