Dodatna mjera

Vlada Kosova izdvojila je pet miliona eura kao dodatnu mjeru za kupovinu ogrijeva porodicama koje su korisnici socijalne pomoći.

„Na 174. sjednici Vlade izdvojili smo pet miliona eura i sa ovim iznosom biće moguće subvencionisati kupovinu ogreva porodicama koje su korisnici socijalne pomoći“, izjavio je premijer Albin Kurti, prilikom predstavljanja ove mjere.

Ministar finansija Hekuran Murati je najavio da će se raspodjela vršiti direktno, preko spiskova iz centara za socijalni rad.

„Nema potrebe za prijavom, centri za socijalni rad imaju spisak porodica koje primaju socijalnu podršku. Obračun je napravljen u vidu da za svaku porodicu naknada iznosi 120 eura, što je ekvivalentno za dva kubna metra drva po tržišnoj cijeni. U međuvremenu, za svakog člana porodice, ide dodatnih 30 eura“, izjavio je Murati.

Šef odjeljenja za saradnju u kancelariji EU na Kosovu Johanes Madsen Stenbek, čijom je subvencijom omogućena ova podrška, rekao je da će saradnja sa Kosovom biti nastavljena.

"Očekujemo da nastavimo našu odličnu saradnju u energetskom sektoru i reformama implementacije investicija, da obezbjedimo dobru budućnost za sve građane i približimo Kosovo EU", rekao je Stenbek.