Ubistvo supruge

Predsjednik Alijanse za novo Kosovo i bivši ministar spoljnih poslova Kosova, Behgjet Pacolli, iznio je svoju reakciju na slučaj ubistva Liridone Murseli-Ademaj, navodno naručenog od strane njenog supruga Naima Murselija, koji je bio dio Pacollijevog tima.

Pacolli je putem objave na Facebooku naglasio da poznaje Murselija od tinejdžerskih dana, kada je bio deo pratnje gostiju primljenih u Ministarstvu spoljnih poslova. Istakao je da su tokom godina održavali kontakt, sarađujući u raznim poslovnim inicijativama, te da je Murseli bio dio pratnje političkih ličnosti iz Švedske tokom njegovog mandata kao ministra spoljnih poslova.

Pacolli je naveo da su imali dobar odnos sa porodicom Naima Murselija, postali su kumovi njihovom sinu, a Liridona je bila prijateljica njegove porodice. Izrazio je duboko žaljenje zbog tragedije i izrazio saučešće porodici Ademaj.

U vezi sa optužbama protiv Naima Murselija, Pacolli je izjavio da nije bio svijestan eventualnih sukoba u njegovom životu, naglašavajući svoje povjerenje u pozitivnu stranu ljudi. Na kraju, naglasio je da je svako odgovoran za svoje postupke, a pravda treba da nađe svoje mjesto.

Naim Murseli je navodno inscenirao pljačku kako bi ubio svoju suprugu Liridonu, a u vezi sa ovim slučajem uhapšene su još dvije osobe.