Ubistvo supruge

Među dvije osobe uhapšen u petak, 1. decembra zbog ubistva žene u Prištini je i suprug žrtve, potvrdila je ministarka pravde Kosova Albulena Haxhiu.

Liridona Murseli (30) pronađena je mrtva u automobilu u srijedu (29. novembra) naveče u Prištini.

Policija je najprije saopštila da je nakon očevida na mjestu događaja uhapsila dvojicu osumnjičenih za ubistvo, ne iznoseći druge detalje.

Ministarka Haxhiu kasnije je objavom na društvenoj mreži Facebook potvrdio da je uhapšen i suprug žrtve, pod sumnjom da je umiješan u ubistvo supruge i prikrivanje zločina.

"Jedna od uhapšenih osoba je suprug preminule Liridone, koji je, kako se sumnja, pokušao da sakrije teško kazneno djelo govoreći da su bili meta pljačke", rekla je Haxhiu.

Kazala je kako izuzetno cijeni angažman policije i tužilaštva "na rasvjetljavanju okolnosti koje su dovele do razotkrivanja ovog teškog zločina koji je oduzeo život pokojnoj Liridoni".

"Ovaj zločin neće proći nekažnjeno. "Kriminalci će se suočiti s pravdom", istaknula je.

U dodatnom saopštenju u petak naveče, policija je rekla da je izvršila pretrese na dvije lokacije u Đakovici, pri čemu su uhapsili osumnjičene i zaplijenili "oružje za koje se sumnja da je korišteno u ovom slučaju".

"Jedinica za opšte istrage Prištine, u okviru Policije Kosova, izvršila je raciju na dvije lokacije u Đakovici, kojom prilikom su uhapšene osobe G.P. i N.M. (suprug žrtve), osumnjičeni za ubistvo ".

Policija je saopštila da se s osumnjičenim u policijskoj stanici obavlja informativni razgovor te da će "protiv njih tužilaštvo poduzeti daljnje zakonske radnje".

"Tužilaštvo u koordinaciji s policijom nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u vezi s ovim slučajem", navodi se u saopštenju.