Ekskluzivno

Treća osoba je uhapšena u vezi sa ubistvom Liridone Murseli, koje se dogodilo u srijedu u večernjim satima.

Gazeta Sinjali ekskluzivno saznaje da je uhapšeni Kushtrim Kokalla - pripadnik Kosovskih snaga bezbjednosti.

Inače, Osnovno tužilaštvo u Prištini potvrdilo je hapšenje Naima Murselija i još jedne osobe u vezi sa ubistvom Liridone Murseli.

Prema navodima tužilaštva, oduzeto je i oružje kojim je navodno počinjeno krivično djelo.

"Priština, 1. decembar 2023. godine – Osnovno tužilaštvo u Prištini obavještava javnost da će u koordinaciji sa Policijom Kosova, nakon intenzivnih istražnih radnji, u vezi sa slučajem od dana 29.11.2023., koji je prvobitno ocjenjen kao 'pljačka sa posljedicama ubistva', gdje je jedna žena ubijena, rezultirao je hapšenjem dvojice osumnjičenih umješanih u ovaj slučaj. Po nalogu Državnog tužioca i uz odobrenje sudije za prethodni postupak, Jedinica za opšte istrage Prištine, u okviru Policije Kosova, izvršila je racije na dvije lokacije u Đakovici, u kom slučaju su lica G.P. (ubica) i N.M. (muž žrtve), osumnjičen za ubistvo žrtve, a oduzeto je i oružje za koje se sumnja da je korišteno u ovom slučaju”, navodi se u saopštenju.

Kontinuiranim uviđajem policije otkriveni su detalji sa mjesta zločina, a samim tim i sam Murseli i drugi osumnjičeni, koji je, prema izvorima Gazete Sinjali, Granit Pllava.

Prema prvim informacijama, na osnovu iskaza osumnjičenog za ubistvo Liridone Murseli, isti je plaćen od strane supruga ubijene, već uhapšenog, Naima Murselija.

Sinjali takođe saznaje da je Granit Pllava sumještanin sa Naimom Murselijem, kojem je Murseli navodno platio 30.000 eura da počini ubistvo.