Priznao zločin

Policija Kosova uhapsila je trećeg osumnjičenog u slučaju ubistva Liridone Murseli, supruge Naima Murselija, bivšeg savjetnika nekadašnjeg predsjednika Kosova Behgjeta Pacollija.

Policija je potvrdila hapšenje, ali nije saopštila identitet osumnjičenog. Prije njega, u toku dana, tužilaštvo u Prištini saopštilo je su u pritvoru dvojica osumnjičenih za ubistvo koje se dogodilo u srijedu. Jedan od njih je Naim Murseli, muž Liridone Murseli, kao i izvršilac ubistva kojem je Murseli navodno platio 30.000 eura da izvrši zločin i namesti da on izgleda kao pljačka.

ĆPo nalogu državnog tužioca i uz odobrenje sudije za prethodni postupak, Opšta istražna jedinica Prištine, u okviru Policije Kosova, izvršila je racije na dvije lokacije u Đakovici. U tom slučaju su uhapšene dvije osobe, jedan od njih je je N. M. (muž žrtve), a drugi je osumnjičen da je izvršio ubistvo. Nađeno je i oružje za koje se sumnja da je korišćeno u ovom slučaju“, navodi se u saopštenju, koje je preneo Telegrafi.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, trenutno se sa osumnjičenima obavlja razgovor u policijskoj stanici, dok tužilaštvo protiv njih još ne preduzima dalje pravne radnje.

Izvori Telegrafija javljaju da je uhapšeni, koji je osumnjičen da je izvršio ubistvo, priznao zločin policiji i rekao da mu je Naim Murselji platio 30.000 eura za to.

Liridona Murseli (30), ubijena je u srijedu uveče. Njen suprug je policiji kobne večeri izjavio da je sa djecom uspio da pobjegne iz automobila, kada su napadači zapucali na njih.