Nakon pljačke

Policija Kosova uhapsila je bivšeg savjetnika Behgjeta Pacollija Naima Murselija zbog sumnje da je umješan u ubistvo svoje supruge Liridone Murseli.

Liridona Murseli ubijena je u srijedu popodne u automobilu nedaleko od svoje kuće na periferiji Prištine.

Policija Kosova sapštila je da je Murselijeva u kolima bila sa suprugom. Mediji su prenijeli da je ubijena nakon što su ih nepoznati napadači opljačkali.

"Prijavljeno je da je žrtvu, dok je bila sa suprugom i njihovo dvoje djece u automobilu, zaustavila nepoznata naoružana osoba i oduzela joj sve dragocjenosti, nakon čega je ubijena. Njen muž, koji je uspio da napusti auto sa njihovo dvoje djece, intervjuisan je u vezi sa slučajem. Na lice mjesta izašle su nadležne policijske jedinice, tužilac i Hitna pomoć, ljekar je konstatovao smrt nastradale. Po nalogu tužioca, beživotno tijelo je poslato na obdukciju", navodi se u saopštenju policije.

Neposredno nakon tragedije policija je slučaj okarakterisala kao pljačku sa smrtnim ishodom. Sada se slučaj vodi kao ubistvo.

Nakon hapšenja oglasio se i Behgjet Pacolli. On je u objavi na Facebooku napisao da je u šoku zbog vesti o hapšenju svog bivšeg savjetnika. Takođe je naveo da je užasnut i šokiran ubistvom Liridone, za koju kaže da je lično poznavao.

"Danas su djeca i porodica sahranili Liridonu, ćerku i mladu majku koja je brutalno ubijena. I dalje sam užasnut i šokiran ubistvom Liridone, koju sam lično poznavao. Danas i svaki dan, moje molitve i misli su sa decom i porodicom Liridona. Čestitam Policiji Kosova na velikom i profesionalnom radu na rješavanju slučaja. Ko god da stoji iza ovog strašnog i sablasnog čina (neviđenog u našoj tradiciji), mora biti izveden pred lice pravde i za to dobiti maksimalnu kaznu. Danas je dvoje djece bez majke, kojoj je život oduzet u mladosti. Nevjerovatno i tužno. Još uvijek sam u šoku!", napisao je Pacolli.