Lider LDK-a

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku reagovao je danas na izjavu ministra životne sredine i infrastrukture Liburna Aljiua da je Kosovo "privremeni projekat" i istakao da je Kosovo u rukama onih koji ne vjeruju u njegovu nezavisnost.

Abdixhiku je na Facebooku naveo da je za aktuelnu vlast kršenje Ustava postalo navika, ukazujući da Kosovu ne trebaju "spoljni protivnici, kada ima unutrašnje".

"Kosovo danas vode populisti koji u nju ne vjeruju. Sudbina najvećeg albanskog projekta 'Kosovo nezavisna i suverena država' je u rukama onih koji negiraju sopstveno državljanstvo. Zato je zakletva Republici farsa. Dakle, kršenje Ustava postaje svakodnevica. Oni imaju drugu domovinu. Mi imamo samo Kosovo", naveo je Abdixhiku.

Naglasio je da njegova stranka, LDK, vjeruje u nezavisnost Kosova i nastoji da dolazećim generacijama obezbjedi ravnopravnost među narodima evroatlantskih zemalja.

"LDK, kao jedina nezavisna formacija, vjeruje u Republiku. Naša deca zaslužuju da vjeruju u Republiku! U stanju kakvo nisu imali roditelji njihovih baba i djedova, ali su ih ostavili uz punu požrtvovanost. U državi koja im, umjesto da guši snove i daje nesigurnost, daje nadu da će jednog dana biti ravnopravni među narodima evroatlantskih zemalja! Stoga je vaš izbor prilično lak. Jer Kosovo je trajno", poručio je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online