Ekskluzivno

Policijska operacija hvatanja kriminalne grupe, koja je počinila pljačku u zlatarnici "Diakos" u Suvoj Reci, protekle sedmice, održana je danas na sedam lokacija i rezultirala je jednim ubijenim razbojnikom, ranjenim jednim policajcem i uhapšenom četvoricom - dok je jedan osumnjičeni u bjekstvu. Nakon intenzivnih istraga i prikupljanja dokaza, Policija je uspjela ući u trag osumnjičenima, gdje je došlo i do obračuna sa njima, gdje je nakon razmjene vatre jedan od osumnjičenih ubijen, prenosi Gazeta Sinjali.

Kako je danas Sinjali ekskluzivno prenio, ubijeni razbojnik je Dukagjin Gashi, dok je osoba u bjekstvu Korab Gashi, njegov brat.

Ali ko su ostali osumnjičeni:

Gazeta Sinjali je dostavio spisak sa imenima svih uhapšenih, od kojih su neki otkriveni tokom dana.

Uhapšeni i pritvoreni do 48 sati su: Bujar Basha, Leotrim Cakolli, Besart Istrefi i Trim Baraku (vlasnik zlatare „Baraku” u Prištini).

Inače, tokom razvoja policijske akcije, glavni osumnjičeni, sada pokojni, Dukagjin Gashi, pucao je na policajce direktno dovodeći u opasnost njihove živote, u kom slučaju je policajac ranjen.

Policajci su, kako je saopšteno iz Policije, u samoodbrani bili primorani da primjene proporcionalnu silu, uspjevši istu neutralizirati, dok su još četvorica osumnjičenih uhapšena, među kojima Bujar Basha i Leotrim Cakolli.

Do sada je broj uhapšenih dostigao sedam osoba, od kojih je jedna neutralisana, a druga, brat ubijenog Koraba Gashija, još uvijek se nalazi u bjekstvu.

Policajcu, koji je zadobio ranu, pružena je ljekarska pomoć na Kliničkom centru u Prištini, gdje je, prema prvim informacijama nadležnih ljekara, van životne opasnosti.

Kako je prenio Sinjali, osumnjičeni imaju kriminalnu prošlost sa sumnjom po osnovu umiješanosti u krivična djela kao što su: ubistvo, razbojništvo, teška krađa, napad, prijetnje, tjelesne povrede, prinuda, držanje oružja bez dozvole i dr.

Napomena: Osobe iz ovog članka smatraju se nevinim sve dok se njihova krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.