Povećan stepen nesigurnosti

Potpredsjednica Demokratske partije Kosova Vlora Çitaku reagovala je nakon što su se u Prištini tokom noći dogodila dva ubistva i pozvala nadležne institucije na odgovornost zbog, kako kaže, povećanog stepena nesigurnosti.

Çitaku je na Facebooku upozorila da je u glavnom gradu Kosova narušena sigurnost građana, ukazujući da su "ubijanje, pljačkanje i batinanje na sve strane".

"Dva ubistva preko noći u glavnom gradu. Pored bola i solidarnosti sa porodicama žrtava, neko treba da odgovara za ovaj stepen nesigurnosti. Ubijanje, pljačkanje, batinanje svuda. To je užasno", poručila je Çitaku.

Sinoć u Prištini u razmaku od dva sata dogodila su se dva ubistva.

Supruga bivšeg savjetnika predsednika Behgjeta Pacollija Naima Murselija, Liridona Murseli ubijena je nakon pucnjave u ulici Dalip Alshiqi u Prištini.

Kako piše Dukagjini sumnja se da je prvobitno Murseli, koji je bio sa porodicom u automobilu, bio meta pljačke, i da je njegova supruga ubijena nakon što su je razbojnici upucali.

Policija Kosova saopštila je da se tokom noći dogodilo još jedno ubistvo u Prištini u ulici Ali Vitia, gdje je jedno lice izbodeno nožem.