Projekti za narednu godinu

Na svoj 33. rođendan, svjetski poznata albanska pevačica Rita Ora boravila je na Kosovu sa suprugom. Tokom posjete primio ju je i premijer Albin Kurti, koji je rekao da Kosovo, Velika Britanija i Novi Zeland kao da nemaju granica pred umjetnošću. Dok je Rita Ora izrazila zadovoljstvo što je bila u prilici da bude sa svojim ljudima.

"Ovo je divan način da provedem rođendan. Danas imam 33 godine i mislim da smo do sada uradili dobar posao. Danas je bio inspirativan i uzbudljiv sastanak. Mislim da imamo nevjerovatne projekte za narednu godinu. Ovo putovanje i ovaj susret su me veoma oduševili za budućnost“, rekla je Rita u susretu sa premijerom.

Premijer Kurti zahvalio je pevačici što je svoju zemlju učinila ponosnom.

Hvala Riti što nas čini veoma ponosnim kao ljudi, kao država. Bila je to nezaboravna nedjelja za mene. Moram ponovo da pogledam snimak da bih se uvjerio da je stvaran“, rekao je Kurti, koji je napisao i status na društvenoj mreži Iks.

"Rita Ora je dostigla najveće visine uspjeha i priznanja širom svijeta, uvijek poštujući svoje korijene i kulturu u svoje domovine. Bila je čast ugostiti nju i Taiku Vaititi danas na njen rođendan. Kosovo, Velika Britanija i Novi Zeland izgledaju bezgranični pred umjetnošću“, napisao je premijer Kurti.