Poslanik VV-a

Zamjenik predsjednika Samoopredjeljenja Mefail Bajqinovci u izjavi za Gazetu Blic rekao je da premijer Kurti radi ono što prethodne vlade nisu uradile u odnosu na Srbiju.

Ova reakcija poslanika Samoopredjeljenja dolazi poslije intervjua poslanika LDK Kujtima Shale koji je rekao da je Kurti Ohridskim sporazumom legalizovao Srbiju na Kosovu.

"Kurti sječe korijene Srbije na Kosovu, koje je oslobodila i ojačala tokom prethodnih vlada, uključujući i LDK. Na Kosovu više nema srpskih izbora. Na Kosovu nema srpskog referenduma. Kosovskim Srbima daju se kosovski pasoši. Nema više belog papira za građane Kosova kada pređu granicu. Srpska lista, koja je bila i jeste ogranak Vučićeve stranke, potpuno je skrajnuta", rekao je poslanik Samoopredjeljenja.

Bajqinovci je rekao da je LDK nekada bio u koaliciji sa Srpskom listom.

"Ne zaboravite da je LDK u prošlosti bio u koaliciji sa Srpskom listom. Ovo je Kurtijjev učinak kao premijera u odnosu na Srbiju. Da li znate šta je nasljeđe vlada LDK u odnosu na Srbiju? Isa Mustafa potpisao je sa Vučićem sporazum iz 2015. godine za neustavnu asocijaciju, a Avdullah Hoti u Briselu kaže - slažem se Vučiću", rekao je Bajqinovci.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic