Oružana pljačka zlatare

Policija Kosova saopštila je nove detalje u vezi sa pljačkom zlatare u Suvoj Reci. Policija je u saopštenju za javnost navela da je danas oko 15.45 časova primila obavještenje o "oružanoj pljački" koja se odvijala u zlatari u ulici Brigada 123, u Suvoj Reci.

"Čim je policija dobila informaciju, tačnije, najbliža patrola je krenula u tom pravcu, vrlo brzo stigla na lice mjesta i zatekla razbojnike u akciji. Osumnjičeni su bili maskirani i naoružani. Čim je patrola policije stigla na lice mjesta, osumnjičeni su zapucali na policiju, pri čemu je jedan policajac lakše povrijeđen vatrenim oružjem, dok je drugi povrijeđen tokom akcije“, stoji u saopštenju.

Iz Policije Kosova navode da je u međuvremenu na lice mjesta stiglo i drugo policijsko pojačanje, te da se prema prvim podacima sumnja da je bilo četvoro osumnjičenih.

"Osumnjičeni su se udaljili sa lice mjesta, a policija ih je pratila. Na putu su osumnjičeni postavljali razne prepreke i uspjeli su da pobjegnu“, navodi se dalje u saopštenju policije.

U Regionalnoj direkciji policije u Prizrenu, u saradnji sa drugim regionalnim upravama, ističu da su angažovani svi njihovi kapaciteti na rasvjetljavanju slučaja, posebno u identifikaciji, lociranju i hapšenju osumnjičenih.

"Takođe, pozivamo sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju koja nam može pomoći u hvatanju počinilaca ovog slučaja da se jave policiji“, stoji, između ostalog, u saopštenju Policije Kosova.