Vlast nastavlja progon neistomišljenika

Predsjednik SDP Dardan Molliqaj saopštio je da je večeras uhapšen još jedan aktivista njegove stranke Frasher Krasniqi zbog izražavanja nezadovoljstva jer je vlada Kosova prihvatila da formira Zajednicu srpskih opština.

Molliqaj je na Facebooku podsjetio da su juče uhapšena dvojica aktivista njegove stranke te istakao da takvim "autoritarnim metodama" vlada neće uspeti da zastraši SDP.

"Policija je prije nekoliko trenutaka uhapsila drugog aktivistu Frashera Krasniqija, na granici Kosova i Albanije. Kao i juče, sa aktivistima Donjetom Demoli i Gezonom Kastratijem, i danas se nastavlja progon ove vlasti slučajem Frasher Krasniqi", naveo je Molliqaj.

Naglasio je da je aktuelna vlast krenula u progon svih onih koji se protive njihovim odlukama, a da je formiranje ZSO za SDP neprihvatljivo.

"Za SDP Zajednica je neprihvatljiva. Sada kada će otpor ovom sporazumu biti sve veći, ova vlast je krenula u progon. Ove autoritarne metode zastrašivanja nas ne zaustavljaju. Ovakvim nezakonitim hapšenjima naš otpor ne jenjava. Nikada nećemo stati. Zahtevamo momentalno oslobađanje Frashera Krasniqija", poručio je Molliqaj.

Izvor: Kosovo Online