Ministarka pravde

Ministarka pravde Kosova Albulena Haxhiu izjavila je danas da je premijer Kosova Albin Kurti na posljednjem sastanku Predsjedništva Pokreta Samoopredjeljenje detaljno obavjestio članove stranke o obavezama Kosova i nacrtu statuta Zajednice srpskih opština, koji je predstavila "velika petorka" Kosovu i Srbiji, te da je istakao da taj dokument ne podrazumeva autonomiju za srpsku zajednicu na sjeveru Kosova.

"Nema autonomije. Na Kosovu neće biti autonomije. Kosovo je nezavisna država i nećemo dozvoliti ni pod kojim okolnostima da imamo drugu državu u našoj državi", rekla je Haxhiu na konferenciji za novinare.

Ona nije željela detaljnije da govori o nacrtu statuta Udruženja, naglasivši da to nije "njena odgovornost".

"Kada to bude javno, vidjećete i vi", poručila je Haxhiu.

Ocjenila je da je Kurti "ozbiljan partner" i da ima obzira i razumijevanja za zahtjeve posrednika u dijalogu.

Prema njenim riječima što se tiče Kurtija nacrt statuta ZSO već bi mogao da bude objelodanjen, ali da je želja posrednika u dijalogu da taj dokument još uvijek bude zatvoren za javnost.

"Premijer Kurti je ozbiljan partner koji se prema zahtjevima posrednika odnosi sa poštovanjem i uvažavanjem. Ima svoj tim za dijalog, sa kojim dijeli dokumente koje treba procjeniti i komentarisati. Konsultuje se sa predsjednicom Kosova, kao i sa predsjednikom Skupštine, koji su na čelu institucija. Kada su potrebne moje ocjene kao ministra pravde, uvijek sam na raspolaganju", navela je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express
0 KOMENTARA