Bivši zamjenik ministra spoljnih poslova Kosova Anton Berisha rekao je da će se Zajednicom srpskih opština baviti drugi jer su se predsjednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Albin Kurti „spotakli“, prenosi Reporteri.

Berisha je rekao da je Kurti populističkom politikom doveo do toga da stranci prave nacrt ZSO, i da ga suočavaju sa činjenicom "uzmi ili ostavi".

„Glavni političari, predsjednica i premijer su se spotakli i videćemo kako će se situacija odvijati. Umjesto da se Udruženjem bavimo mi, Kurti nas je preko populističkih i pseudopatriotskih politika odbijanja, doveo u stanje u kome nacrt pišu drugi sa varijantama ’uzmi ili ostavi’ i to će se desiti“, rekao je on.

Dodao je da Kosovo i Srbija nemaju šanse da izbjegnu francusko-njemački plan.

„Kurtijeve uslove niko nije uzeo u obzir. On je zaboravio sve te uslove i ušao je u dijalog. Francusko-njemački prijedlog nema mogućnost da se ne sprovede, jer se radi o prijedlogu dvije države EU i ne postoji mogućnost da Francuska i Njemačka, između ostalog, prepuste vlast neozbiljnim hirovima  neodgovornog premijera poput Kurtija“, rekao je Berisha.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri