‘Slučajna pogibija policajca’

Potpredsjednik Srpske liste je poručio kako nije obavestio vlasti iz Srbije, niti je od njih imao pomoć za napad u selu Banjska na sjeveru Kosova prošle nedjelje.

Potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je u petak odgovornost za napad na Kosovu, kada su proteklog vikenda smrtno stradali jedan kosovski policajca i trojica napadača.

Preuzeo je na sebe odgovornost za dešavanja u selu Banjska na Kosovu 24. septembra, izrazio je spremnost da se odazove nadležnim organima Srbije i podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika Srpske liste.

Njegov advokat Goran Petronijević pročitao je Radoičićevu poruku na konferenciji za novinare u Beogradu, u kojoj je naveo da je na sjever Kosova 24. septembra došao sa sunarodnjacima i da je lično obavio sve logističke pripreme.

O tome nije obavijestio nikoga iz vlasti u Srbiji, niti iz struktura vlasti na sjeveru Kosova, kazao je, prenosi Anadolija.

Kako je rekao, od vlasti u Srbiji nije dobio nikakvu pomoć, jer su “već do tada imali različite stavove po pitanju dosadašnjih metoda otpora”.

Dodao je da akcija toga dana nema nikakve veze s njegovim političkim angažmanom u Srpskoj listi.

Radoičić je naveo i da je razlog vraćanja na sjever Kosova bio da “ohrabri srpski narod da pruži otpor režimu kosovskog premijera”.

Kako je naveo, do stradanja kosovskog policajca došlo je slučajno, poslije čega je došlo do žestokog sukoba.