Rezultat

Poslanik LDK Muhamet Hamiti rekao je da Vlada Kosova i Pokret Samoopredjeljenje sankcije, sukob sa međunarodnim partnerima, kršenje Ustava i propuste u spoljnoj i unutrašnjoj politici, predstavljaju kao uspjeh politike premijera Albina Kurtija, prenosi Gazeta express.

Prema njegovim riječima, Vlada Kosova tvrdi da su sankcije rezultat "dobrih odluka".

"Službenici Vlade Kosova, Samoopredjeljenje, ali i njihovi revnosni propagandisti, aneksiju Kosova predstavljaju kao uspjeh, a ne kao neuspjeh Kurtijeve vlade", rekao je Hamiti.

Hamiti je upitao šta bi iz Samoopredjeljenja rekli da je neka druga partija na vlasti.

"Sukob Kosova sa našim tradicionalnim prijateljima i saveznicima, zbog kojih je Kosovo prvi put stavljeno pod međunarodne sankcije, kažu, rezultat je dobre politike Kurtijeve vlade. Krivi su drugi, po njima. Za zakone koje usvaja skupštinska većina dok ih Ustavni sud proglašava neustavnim, kažu da su dobri, jer imaju za cilj reforme u određenim oblastima. Zašto reforme nisu napravljene bez kršenja Ustava? Šta bi rekli zvaničnici i propagandisti Samoopredjeljenja da je neko drugi u Vladi dok Kosovo doživljava međunarodne sankcije, serijska kršenja Ustava, propuste u unutrašnjoj i spoljnoj politici i uzastopne vladine skandale", dodao je Hamiti.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express