Lider LDK

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku kritikovao je vlast jer za tri godine nije uspjela da završi nijedan put na cijelom Kosovu, a povodom najave premijera Albina Kurtija da će biti izgrađen tunel Prizren-Tetovo, vrijedang 200 miliona eura, naveo je da "razgovori ne koštaju".

Abdixhiku je na Facebooku napisao da se jedino gradi "put A" u Prištini, ali da tu centralna vlast nema nikakvu ulogu.

"Završavaju treću godinu u Vladi, ali nisu uspjeli da završe nijedan put na cijelom Kosovu. Ni za Mitrovicu, ni za Podujevo, ni za Peć, ni za Gnjilane, ni za Đakovicu. Čitavi gradovi već tri godine u zaboravu!", navodi Abdixhiku.

Kako je dodao, tokom treće godine mandata govore o tunelu Prizren-Tetovo, vrijednom 200 miliona evra.

"Razgovori ne koštaju. Međutim, oni nam se čine kao i prije tri godine. Isti izlaze sa istim obećanjima i danas. Zauzeti organizovanjem protesta za samoizdržavanje, opsednuti raspravama o prošlosti, zauzeti podjelama, uvredama – ova Vlada nije uspjela da napravi nijedan korak u infrastrukturnom razvoju Kosova", poručio je Abdixhiku.

Abdixhiku ističe da program njegove partije „Novi put” predviđa da svi kapitalni projekti za veće gradove na Kosovu budu završeni u roku od 30 mjeseci.

Izvor: Kosovo Online