Gradonačelnik Zvečana

Gradonačelnik Zvečana Ilir Peci izjavio je za Klan Kosova da bi, po pitanju izbora u četiri opštine na sjeveru, najbolje bilo da ih premijer Albin Kurti pozove na sastanak, kako bi se dogovorili o daljim koracima, ali da nema izgleda da će do tog poziva doći.

Peci je za sljedeću sedmicu najavio razgovor sa američkim ambasadorom na Kosovu Jeffom Hovenierom o izborima na sjeveru.

"Najbolji način bi bio da nas premijer Kurti pozove na sastanak, na kojem bismo mogli da postignemo razumevanje između nas, četvorice gradonačelnika i njega. To bi bilo najprikladnije, bolje od bilo kog drugog pokušaja. Ali, nema signala da će nas premijer pozvati na sastanak", rekao je Peci.

On je naveo da bi sporazum četvorice lidera i Kurtija bio prihvatljiviji, navodeći da nije razmišljao o ostavci, budući da mora da razgovara sa liderom svoje stranke, PDK, Memlijem Krasniqijem.

"Nisam još razmišljao o ostavci, pošto moramo da razgovaram sa ambasadorima i predsjednikom naše stranke", dodao je Peci.

U tom smislu, za sljedeću sedmicu Peci je najavio i sastanak sa američkim ambasadorom Hovenierom, na kome će razgovarati o novim izborima.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova