Potpredsjednik PDK

Potpredsjednik Demokratske partije Kosova Uran Ismaili izjavio je da opozicija na Kosovu ne može da sruši vladu, jer nema dovoljan broj poslanika u parlamentu, međutim, poručio je da je PDK spremna za izbore, prenosi Gazeta Express.

Ismaili smatra da je situacija na Kosovu deregulisana u političkom i ekonomskom aspektu.

"Cijene su izuzetno visoke, zdravstveni sektor je u poluparalizi, obrazovanju nedostaje vizija investicija ili koncentracija i fokus vlasti. Dakle, ono što poboljšava život građana na Kosovu danas je totalno poremećeno“, rekao je Ismaili za RTK.

Ismaili ističe da je vlada trebalo da pruži pomoć porodicama na Kosovu u kriznom vremenu.

"Bilo je potrebno nešto da se omogući ljudima da vide svijetlo na kraju tunela. Zaokupljeni unutrašnjim sukobima, optužbama, poremetili su ceo ovaj politički život i nema izlaza“, izjavio je Ismaili.

Govoreći o nedavnom sukobu u parlamentu, Ismaili je kazao da je to posljedica patološke mržnje koju potpredsjednik vlade Besnik Bislimi gaji prema opoziciji. Potpredsjednik PDK je rekao da je opozicija odigrala svoju ulogu, koristeći mogućnosti da zaštiti interese građana.

"Mi smo kao opozicija uradili sve što smo imali prilike da uradimo. Mi smo kritikovali, tražili odgovornost, davali smo prijedloge i uradili smo sve što smo mogli“, rekao je Ismaili, i podsjetio na pitanja koje je Demokratska partija pokrenula u Skupštini Kosova.

"Pokrenuli smo pitanje struje mnogo prije skandala Martina Berishaja. Dakle, mi već dugo pričamo da su cijene veliki problem. Pričali smo da uopšte nema transparentnosti. Govorili smo o velikoj tendenciji vlade da kontroliše svaki segment institucija, uključujući javne funkcionere, institucije javne uprave i sve smo to osporili na sudovima i u Ustavnom sudu“, izjavio je Ismaili.

On međutim nije želeo da komentariše izjavu šefa Alijanse za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja koji bivšeg predsjednika Hashima Thaçija i Rustema Mustafu naziva turistima u OVK.

Prema njegovim riječima, Thaçi je "poznata istorijska ličnost".

Izvor: Gazeta Express, RTK, Kosovo Onlajn