Novi Izbori

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi kaže da postupci premijera Albina Kurtija za njega nisu neočekivani, prenosi Gazeta express.

„Ono što je Kurti definisao na svakom koraku svoje političke putanje bila je izolovana akcija bez konsultacija. Ne čudi me što se on ne konsultuje sa Edijem Ramom ili Artanom Grubijem jer se nije konsultovao ni sa glavnim partnerima Kosova. Kurti nema legitimitet da uništava odnose Kosova sa međunarodnim partnerima”, kaže Krasniqi.

Ističe da gradonačelnici Zvečana i Zubinog Potoka iz redova PDK svoje dužnosti obavljaju u drugim prostorima.

„Lideri DPK u Zubinom Potoku i Zvečanu, s obzirom na eskalaciju situacije, nastavili su sa radom u drugim opštinskim kancelarijama“, dodaje Krasniqi.

Što se tiče teze da se ponove izbori na sjeveru Kosova, Krasnići je rekao da se moraju poštovati zakoni i Ustav, a istakao je da premijer Albin Kurti ne može da govori o bilo kakvom rješenju u ime dvojice gradonačelnika PDK.

“Zakoni se moraju poštovati da bi došlo do novih izbora. Raspisivanje izbora je posljedica grešaka Albina Kurtija, odlaganje je bilo neustavno. Kurti ne može da govori u ime dvojice predsjednika koji dolaze iz redova PDK”, rekao je on.

Krasniqi je naglasio da u vezi sa situacijom na sjeveru opozicione stranke nisu imale nikakve konsultacije sa predsjednicom ili premijerom.

“Nije bilo konsultacija sa državnim vrhom. Bio sam u direktnoj komunikaciji sa međunarodnim partnerima, posebno sa predstavnicima SAD”, rekao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express