Energetska kriza!

Zvaničnik LDK-a Visar Azemi rekao je da je Samoopredjeljenje na čelo energetskog sistema u zemlji postavilo osobu koja je proizvela samo energetske krize, piše Reporteri.

Između ostalog, Azemi je rekao da je zbog ove zloupotrebe i lošeg upravljanja KEK-om povećana potreba za uvozom električne energije.

„Evo trojstva, Kurti, Berishaj i Krasniqi, jer je Kurti imenovao obojicu i to je bila situacija da su se gospodin Krasniqi i gospodin Berishaj sastali u Hrvatskoj u vreme kada je Kosovo uvozilo struju i kada je ambasador Berishaj bio predstavnik slovenačke kompanije koja je prodavala struju u regionu”, rekao je Azemi na T7.

On je naveo da partija na vlasti štiti korupciju, jer po njemu nešto povezuje KEK, uvoz energije koji je dogovorio ambasador Berishaj i cifru od preko milion eura koja je povučena sa Kosova.

Kada je riječ o izjavama vlade i KEK-a da je profit iznosio 107 miliona eura, Azemi je rekao da je to posljedica povećanja cijene električne energije i nedostatka kapitalnih ulaganja u ovoj kompaniji.

„Izgleda da je cilj samo da se uveze struja od Martina Berishaja i da se on koristi kao bankomat“, dodao je Azemi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri