Manifestacija demokratije

Vlada Kosova se oglasila saopštenjem dan nakon izbora na sjeveru, u kojem je navela da će pružiti podršku novoizabranim predsjednicima i odbornicima, prenosi Reporteri.

„U Sjevernoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, juče su održani lokalni izbori, koji su protekli mirno i bez incidenata. Centralna izborna komisija i Policija Kosova bili su zaduženi da organizuju i obezbjede odgovarajuće uslove za ostvarivanje biračkog prava. Preteća kampanja orkestrirana od strane zvaničnog Beograda i sprovedena kroz zastrašivanje, pritiske i ucjene kriminalnim instrumentima na terenu uticala je na slabu izlaznost građana na ove izbore“, navodi se u saopštenju Vlade.

U saopštenju Vlada se "pored institucija na njihovom radu, zahvaljujemo građanima na hrabrosti i smirenosti".

“Izbori su manifestacija demokratije, što su, pored prava građana, obaveze i odgovornosti koje proizilaze iz ustavnosti i zakonitosti zemlje. Istovremeno, neophodni su za garantovanje normalnog funkcionisanja državnih institucija i pružanja javnih usluga građanima. Novoizabranim gradonačelnicima i odbornicima u ovim opštinama želimo dobar rad i uspjeh na novim dužnostima i odgovornostima. Vlada Republike Kosovo im pruža punu podršku u službi građana, bez razlike“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri