Bojkot ili...

Premijer Albin Kurti održao je sastanak sa predsjednicima opština na kojem se razgovaralo o paketu EU od 75 miliona eura za rješavanje energetske krize, a sastanku je od 38 gradonačelnika koliko ima opština, prisustvovalo njih 11, prenosi Indeks online.

Većina gradonačelnika, odnosno 27 njih, odlučila je da ne prisustvuje sastanku, dok su se Kurtijevom pozivu odazvali čelnici opština Gnjilane, Peć, Podujevo, Kamenica, Dragaš, Junik, Vučitrn, Drenas, Kačanik...

Na sastanku su učestvovali i ministri ekonomije, finansija i lokalne uprave, Artane Rizvanolli, Hekuran Murati i Elbert Krasniqi.

Zamjenica predsjednika opštine Podujevo Marigona Lahu rekla je da je taj sastanak bio informativni u vezi sa mjerama u okviru hitnog paketa od 75 miliona eura koje je Evropska unija dala Kosovu, kao i da je fokus sastanka bio na 10 miliona eura izdvojenih za efikasnost.

"Jučerašnji sastanak sa premijerom Kurtijem i ministrima Rizvanolli, Muratijem i Krasniqijem bio je informativni sastanak za mjere u okviru paketa za hitne slučajeve EU, posebno fokus je bio na 10 miliona eura izdvojenih za efikasnost u stambenim zgradama namjenjenim za socijalno stanovanje", rekla je.

Lahu navodi da očekuje da nakon sastanka Podujevo bude "pobjednik u mjerama efikasnosti" i dodaje da će kroz investicije iz Kosovskog fonda za efikasnost i opštine moći da uštede energiju i istovremeno obezbjede građanima pogodnije životno okruženje.

Izvor: Kosovo Online/Indeksonline