Poslanik AAK-a

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj ocjenio je da vlada koju predvodi Albin Kurti za dvije godine nije postigla napredak koji bi bio u interesu građana i ukazao da u tom periodu Kosovo nije dobilo nijedno novo priznanje, prenosi Lajmi.

Lekaj je primjetio da je Kosovo nazadovalo u spoljnoj politici i istakao da nema nijednog priznanja tokom prethodne dvije godine.

Naveo je da u privredi postoji stagnacija u pogledu ekonomskog razvoja, što je u velikoj mjeri zakomplikovalo život građana.

"U privatnom sektoru minimalna zarada iznosi 170 eura, a Zakon o minimalnoj zaradi i dalje ostaje u skupštinskim fiokama. U energetici svi znamo da je RUE doneo odluku da poskupi struju za 15 odsto, odluku koja dodatno komplikuje situaciju u zemlji", rekao je Lekaj.

Prema njegovim riječima, što se fiskalne politike tiče, Vlada je pokazala i neznanje i nerad, prekinute su mnoge kapitalne investicije i nema ulaganja u infrastrukturu i druge sektore.

Ističe da sadašnja vlast na Kosovu svakim danom otežava život građanima, umjesto da ga olakša.

"Generalno, mogu da kažem da će ova vlast ostati upamćena po tome što nije trošila javni novac. Do sada je samo oko 20 odsto budžeta korišćeno za javne investicije, što direktno utiče na privredu jer smanjenje cirkulacije javnog novca utiče na povećanje krize u privrednom sektoru i ugrožava mnoga preduzeća u njihovom poslovanju i održavanju broja radnih mjesta“, rekao je Lekaj.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi