Premijer Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da sa premijerom u tehničkom mandatu Crne Gore Dritanom Abazovićem ima korektne odnose, ali da mu zamera to što Albancima ne govori istinu o Beogradu i što je učinio ustupke Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Kako prenosi Indeks onlajn, Kuri je to rekao u intervjuu za Opinion, odgovarajući na pitanja kakvi su njegovi odnosi sa potpredsjednikom vlade Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem i premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem, koji su albanskog porijekla.

On je objasnio da sa obojicom neguje i prijateljske i službene odnose, a na insistiranje novinara da kaže li je to slučaj sa oba lidera, Kurti je naveo da određene stvari zamera Abazoviću.

"Zbog prilika u Crnoj Gori, gdje su osnažene prosrpske četničke snage, žalim što još nismo uspjeli da održimo, recimo, zajednički sastanak vlada kao što smo to uradili sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. Problem koji imam sa premijerom zaduženim za Crnu Goru je to što on ne govori istinu Albancima o Beogradu i što je učinio ustupke Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori", rekao je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Indeksonline