Predsjednik skupštine

Predsjednik skupštine Glauk Konjufca saopštio je da su dobili novi ankes francusko-njemačkog plana o dijalogu Kosova i Srbije, koji će analizirati sutra zajedno sa premijerom Albinom Kurtijem, prenosi Reporteri.

Konjufca je istakao da u novom ankesu postoje veoma male promjene u odnosu na one koje su bile ranije.

„Nema značajnijih promjena u odnosu na prethodni. Promjene su veoma male, nisu važne. Suštinski je to još jedan plan koji nije politički“, rekao je Konjufca.

Konjufca je dodao da su dobili još jedan dokument, kao i da nema razloga za brigu.

„Sada postoji vrlo malo modifikovana verzija onoga što je bilo političko. Stigao je još jedan dokument. Nema razloga za brigu. Kosovo je nezavisna država i ove supersile demokratskog svijeta su to prepoznale i do samog kraja nam pomagale da ostvarimo svoje de fakto državljanstvo u međunarodnoj areni. Može se reći da postoji nešto što nije sadržano u političkom delu, ali to su uglavnom pitanja po njihovom redu, kada će doći i kada će se riješiti“, rekao je Konjufca.

Konjufca se osvrnio i na dešavanja na sjeveru Kosova, navodeći da će nasilja iz Srbije uvijek biti, ali da Kosovo mora da se navikne na tu situaciju i krene napred.

„Nasilja iz Srbije će uvijek biti. Nikada nam nije bilo prijatno sa Srbijom“, rekao je Konjufca.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri