Potreban dijalog sa Srbima

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je da vlada treba da prihvati zahtjev za odlaganje odluke o registarskim tablicama i zatražio višednevni samit u SAD do zaključenja sporazuma sa Srbijom, prenosi Reporteri.

Povodom izlaska Srba iz kosovskih institucija, Haradina je na sjednici Skupštine Kosova zatražio intenzivan dijalog sa lokalnim Srbima, kao i između Vlade i opozicije.

"Prva akcija je prihvatanje zahteva za odlaganje roka za registarske tablice do postizanja dogovora. Druga akcija koju svi treba da preduzmemo je dijalog sa lokalnim Srbima. Treća akcija je intenzivan dijalog Vlade i opozicije zbog nastale situacije. Četvrta akcija koju ćemo tražiti u Americi je višednevni samit do zaključenja kosovsko-srpskog sporazuma, između premijera Kosova i predstavnika Srbije", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je naveo da Kosovo treba da iskoristi svaki minut i trenutni zamah.

"Šetnja po glavnim gradovima Evrope ne pomaže situaciji. Svaka sekunda, minut i dan nas koštaju. Niko neće biti manje kriv. Svi ćemo snositi težinu posljedica", rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri