Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Haki Abazi, izjavio je da Kosovo mora biti dosljedno u primjeni zakona na cijeloj teritoriji, prenosi RTK2.

„Srbija ni na koji način ne dozvoljava ravnopravnost Albanaca i Srba. Ne možemo dozvoliti da Kosovo bude stavljeno na iskušenje svaki put kada Vučić pokuša da predstavi Srbiju kao superiornu u odnosu na druge u regionu. Mi smo za punu ravnopravnost i tako nešto određuje reciprocitet“, rekao je Abazi u emisiji "Posljednja vijest" na RTK.

On očekuje da će odluke kosovskih vlasti o preregistraciji vozila i ulazno-izlaznim dokumentima  biti sprovedene.

„Ideja je da SAD i EU dobro razumeju zakonitost i primjenljivost ustavnosti bilo koje zemlje. Očekujem povećanje pritiska na Srbiju, a ne na Kosovo“, istako je poslanik Pokreta Samoopredjeljenje.

Što se tiče mogućnosti eskalacije situacije 1. septembra u slučaju da se ne postigne dogovor, Abazi tvrdi da Kosovo ne treba, kako je rekao da traži kompromis sa bandama na sjeveru.

"Vučić preko ovih bandi pokušava da ovdje napravi nestabilnost“, naveo je Abazi.

Što se tiče najave da će Srpska lista napustiti kosovske institucije, Abazi je rekao da nije ozbiljna i iskrena, jer bi im, kako tvrdi, odsjekla mogućnost političkog manevrisanja.

Izvor: RTK2