Ozbiljna greška

Direktor Kosovskog instituta za istraživanje i razvoj politike Lulzim Peci naveo je da su uvrede bivšeg američkog izaslanika za dijalog Kosova i Srbije Richarda Grenella, na račun premijera Albina Kurtija, kolektivne uvrede za cijelo kosovsko društvo.

Peci je u objavi na Facebooku naveo da je bivši američki izaslanik za dijalog Kosova i Srbije Richard Grenell nazvao Kurtija "iskusnim fašistom" i time uvredio cijelo kosovsko društvo.

"Grenell je napravio ozbiljnu grešku kada je prozvao premijera Kurtija, a ovo je kolektivna uvreda za sve nas, bez obzira koliko se slažemo ili ne slažemo sa njegovom politikom", istakao je on.

Peci je dodao i da je Srbija zemlja u kojoj, prema njegovim riječima, "nije ugašen fašizam".

"Svetionik fašizma na Balkanu bio je upaljen sa Miloševićem u Srbiji i nikada se nije ugasio, ali nekada sija slabije, a nekada jače. Srbija je jedina zemlja u regionu u kojoj se ministri, poslanici i mediji obraćaju drugim narodima, a posebno Albancima, pežorativnim izrazima. To nikada nije javno na Kosovu uradio nijedan prost političar, a kamoli bilo koji šef ili član vlade", istakao je Peci.

Izvor: Kosovo Online