Bivši premijer Kosova

Bivši premijer Kosova Isa Mustafa rekao je da su predsjednica i premijer Kosova Vjosa Osmani i Albin Kurti, kao i Shpejtim Bulliqi blokirali proces vizne liberalizacije za Kosovo tokom 2015. i 2016. godine, kada su sprečili ratifikaciju sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, koji je bio uslov za slobodno kretanje građana Kosova u šengenskom prostoru, prenosi Albanian post.

"Upravo Vjosa Osmani, Albin Kurti, Shpejtim Bulliqi i njihovi piromani, kada smo bili u paketu sa Ukrajinom i Gruzijom za liberalizaciju viznog režima su izmišljali neistine da bi sprečili ratifikaciju kao uslov liberalizacije", istakao je Mustafa.

Kako je naveo, da Vjosa Osmani ima malo savjesti, ne bi pričala o procesu liberalizacije.

"Koliko je bolesnih, nezaposlenih ljudi koji hoće na zapad uskraćeno za vize, a to nije zabrinulo one koji su danas na vlasti, čak i neke u opoziciji. Ali, umjesto liberalizacije, treba im dati medalje za obmanjivanje naroda. Ostavili su narod bez viza", naveo je on.

Prema njegovim riječima današnji naslovi u novinama o sastanku Osmani i Macrona su trebali da glase "sastanak dvoje blokatora viza".

"Umalo da se rasplačem kada sam pročitao izjavu Vjose Osmani da je njoj potrebna viza za sastanak u Briselu. Kakva ironija. Ona misli da narod ima riblji um", rekao je Mustafa.

Izvor: Albanian post