Milionski gubici

Nekadašni gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti upozorio je na ozbiljne posljedice energetske krize na Kosovu, navodeći da su gubici Kosovske elektrodistribucije (KEDS) veliki, ali da su milione izgubila i preduzeća koje imaju ugovore sa ovom kompanijom.

U objavi na Facebooku Ahmeti je naglasio da proglašavanje vanrednog stanja zbog energetske krize ne pomaže Vladi, a naveo je i da će ova kriza prouzrokovati još veću zavisnost od Srbije.

"Nije prvi put da se kvare blokovi u Kosovskoj energetskoj korporaciji, a ne poslujemo od juče sa KEDS. Ipak, prvi put je da je energetska kriza dublja i da se aktuelni ministri suočavaju sa ovakvim problemima. Nedostatak iskustva i razne zavere nisu dovele do adekvatnog odgovora prije dva mjeseca. Sve to je uzrok mraka koji imamo danas", napisao je Ahmeti.

Dodao je da su gubici KEDS najveći trošak koji će građani platiti, kao i da se Vlada odlukama pokušala zaštiti od tužbi, ali da će im to malo pomoći. Tužbe su, kako je naveo, neizbježne, a to će građane vjerovatno koštati nekoliko stotina miliona eura.

"Očigledno je važniji bijes jednih prema drugima nego interes države. Ćebe je najmanja posljedica ove krize", napisao je Ahmeti.

Izvor: Kosovo Online