Ministar zdravlja

Ministar zdravlja Rifat Latifi poručio je svojim sunarodnicima iz dijaspore koji planiraju da provedu praznike na Kosovu da je najbolji poklon koji mogu da donesu da budu zdravi i vakcinisani, prenosi Kosova press.

Latifi je podsjetio da su i ove godine praznici drugačiji nego ranije zbog pandemije koronavirusa.

"Dragi sunarodnici, dobro došli ove godine na Kosovo da novogodišnje praznike provedete sa svojim najmilijima i svima nama. I ove godine praznici su malo drugačiji, ali sada imamo u svojim rukama snagu i najbolji način zaštite - vakcinaciju. Ovo je najsigurniji način da se zaštitite od smrti i ozbiljnih zdravstvenih komplikacija od kovida-19", naveo je Latifi u poruci.

Podsjetio je da građani sada imaju priliku da se vakcinišu drugom ili trećom dozom na aerodromu u Prištini, na svim prijelazima, kao i u centrima za vakcinaciju u svakoj opštini širom Kosova.

"Iskoristite ovu priliku. Pažljivo slavite, budite odgovorni prema porodici i društvu i ne zaboravite da smo od kovid-19 izgubili oko 3.000 ljudi. Da nikada više nemamo takve brojke na Kosovu. Najbolji poklon koji možete doneti na Kosovo ove godine je da budete zdravi, vakcinisani i da se vratite zdravi tamo odakle dolazite”, navodi Latifi.

Izvor: Kosovo Online/Kosovapress