Skandalozan propust

Skupština opštine Uroševac uputila je odbornicima pozive za prvu sjednicu lokalnog parlamenta samo na srpskom jeziku, što je Pokret Samopredjeljenje nazvao skandaloznim propustom Sekretarijata, prenosi Koha.

Odbornik Pokreta Samoopredjeljenje Amir Rexhepi rekao je da je zabrinjavajuće kako su Sekretarijat i predsjednik SO Xhavit Zariqi sastavili tačke dnevnog reda samo na srpskom jeziku.

"Veoma je zabrinjavajuće za sve odbornike kako su pozivi i mejlovi za održavanje prve sjednice Skupštine opštine Uroševac stigli samo na srpskom jeziku. To odražava neodgovornost čelnika ovih institucija prema građanima. Dakle, mi to nazivamo skandalom koji je obeležio prvu sjednicu lokalnog parlamenta", rekao je Rexhepi.

S druge strane, Xhavit Zariqi navodi da Sekretarijat može da napravi tehničku grešku, ali da će to uskoro biti ispravljeno. On je dodao da se pozivi za zasedanje odbornicima mogu uputiti na dva jezika, srpskom i albanskom.

"Moguće je da je tokom pripreme teksta program preveo na srpski, ali to ćemo uskoro razmotriti i poboljšati", rekao je Zariqi.

Prva sjednica Skupštine opštine Uroševac biće održana 28. decembra, a tada je planirano razmatranje više tačaka dnevnog reda.
 
Izvor: Kosovo Online/Koha ditore