Nastavak debate

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je da je premijer Albin Kurti kupio stan u Norveškoj u vrijednosti od 400.000 eura, prenosi Reporteri.

Ovo je uslijedilo kao nastavak debate Haradinaja i Kurtija u Skupštini, gdje je ovaj rekao da je Haradinaj kupio veliko zemljište u vrijednosti za tri eura.

"Kupio sam samo dio Glođana koji je pripadao našim porodicama i mom selu. Tada sam ga kupio po zakonima Kosova po tadašnjoj cijeni, jer je pustara, sve brdo, polovina ili treća zemlja, to je bila cijena tada. Sramota je da uzmem platu na Kosovu i odem da kupim stan u Norveškoj brate, a ne misliti da živim ovdje. Poštujem svoju zemlju, svoju tradiciju, svoju istoriju", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, sramotno je primati platu na Kosovu i kupiti stan u Norveškoj.

"Sramota je primati platu Kosova, kupiti stan u Norveškoj. On nije kupio nijednu imovinu na Kosovu, njegova žena je kupila stan za 400.000 eura u Norveškoj. Kupio sam zemlju koju su mi Jugosloveni nekada uzeli, otkupio sam je, u skladu sa državom i zakonima moje države. Sad je sramota i da biračko tijelo sluša", rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri