Šef poslaničke grupe

Šef poslaničke grupe PDK Abelard Tahiri rekao je da sporazum postignut u Briselu po pitanju registarskih oznaka krši državni suverenitet, kao i da je "Vučić ostvario veliku pobjedu nad nama", prenosi Telegrafi.

"Ovaj sporazum je već uveo Srbiju na teritoriju Kosova. Molimo ovu vladu da zaustavi štetu koju nanose Republici Kosovo. Kao što vidimo, nadam se da su demokratska sredstva dovoljna nama kao opoziciji da to zaustavimo, ali očigledno ne", rekao je Tahiri.

Tahiri je dodao da niko nije konsultovan o odluci o reciprocitetu i da su je, uprkos tome kao opozicija, podržali.

"Kao opozicija definitivno podržavamo svaku odluku vlade koja je protiv Srbije. Prije dvije nedjelje smo u drugoj situaciji, situaciji koju nijedan građanin ne bi želeo. Sporazum u Briselu je izuzetno štetan jer legalizuje registarske tablice PR, PZ, KM koje je izdala vlada Srbije", rekao je Tahiri.

Tahiri: Kurtijeva vlada je počela implementaciju Zajedince sa izvršnim ovlašćenjima


On je dodao da ove registarske tablice izdaje vlada Kosova za Kosovo.

"Vlada je prihvatila da se ove registarske tablice legalno izdaju Kosovu. Ovo je prvi korak koji ste započeli sa implementacijom Asocijacije sa izvršnim ovlašćenjima. Dvije decenije nije bilo štetnijeg posla od ovoga. Vučić u Srbiji dobija pet eura, a Albin sa svojim ministrima pet eura sa ovim naljepnicama", rekao je Tahiri.

Tahiri je rekao i da je "Vučić ovu vladu povredio, Vučić je ostvario veliku pobjedu nad nama".

Izvor: Kosovo Onlajn/Telegrafi