Optužuje Vučića da dezinformiše Srbe

Predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković oglasila se na Twitteru povodom najnovijih dešavanja na sjeveru Kosova optuživši predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da dezinformiše Srbe na sjeveru.

"Potpisali ste 2016. sporazum o tablicama sa rokom od pet godina koji je upravo istekao. Taj dogovor potpisan je u sklopu Briselskih pregovora čije rezultate od 2013. implementirate netransparentno, kroz kriminogene elemente na terenu i Vaš politički “satelit” Srpsku listu. Apelujem na Vas Vučiću da se već jednom naučite državništvu i prestanete da dezinformišete Srbe na severu već da im kažete istinu u lice. Današnji događaji posledica su Vaših akcija koje Priština sada koristi. Dosta je bilo destabilizacije naše zajednice spletkama i lažima", napisala je Rada Trajković na Twitteru.

Da podsjetimo, pripadnici Rosu su od rano jutros raspoređeni na dva prelaza Jarinje i Brnjak, a oklopna vozila su viđena i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska. Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla izjavio je da je donjeta odluka o obaveznoj upotrebi privremenih registarskih tablica za sva vozila sa srpskim registarskim oznakama za ulazak na teritoriju Kosova, na svim prijelazima.