Ministarka pravde

Ministarka pravde Albulena Haxhiu izjavila je da mora da se utvrdi koji je sudija još 2013. zanemario optužnicu protiv Dardana Krivaqe, glavnog osumnjičenog za ubistvo 18-godišnje djevojke u Uroševcu, prenosi Gazeta express.

Ministarka Haxhiu je nemarnost tog sudije nazvala skandalom jer nije u potpunosti pregledao optužnicu podignutu protiv Dardana Krivaqe još 2013. godine. Kako je rekla, prošlo je skoro osam godina, a ročište u vezi sa tim slučajem nije održano, dok je glavni osumnjičeni, Krivaqa, tada pušten, a da nije ni saslušan.

Ona je rekla da očekuje od Sudskog savjeta Kosova da razjasni o kom sudiji je riječ i da se protiv njega preduzmu disciplinske mjere.

"Vjerujem da bi Sudski savjet Kosova trebalo sutra da se izjasni i razjasni ko je taj sudija i da pokrene disciplinski postupak protiv njega", izjavila je Haxhiu.

Ona je navela da to nije prvi slučaj u pravosuđu da sudija ne odreaguje na pravi način kada se desi ubistvo ili neki drugi zločin.

"Svaki put kada imamo ovakve slučajeve teških ubistava, vidimo novi skandal u pravosudnom sistemu ili u sistemu bezbjednosti. Kako bi se izbjegli ovakvi krivični slučajevi, maksimalno se treba angažovati u sistemu provjere", dodala je ona.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express