Srbija potkopava oslobodilački rat

Predsjednik parlamenta Glauk Konjufca rekao je da su u Hagu optuženi najistaknutiji komandanti OVK i istakao da je "oslobodilački rati bio čist i neophodan", prenosi Koha.

Konjufca je u intervjuu za Javni servis Kosova dodao i da je politika vlade Albina Kurtija da aktivno učestvuje u procesu koji se odvija u Hagu, braneći lidere OVK, izvodeći dokaze u korist odbrane i pobijajući stavove Srbije kojima "namjerava da podriva oslobodilački rat takođe njegov čisti karakter".

"Nesumnjivo je da je zvanična politika naše države, naše vlade, naših institucija konsolidacija grupa koje bi se bavile njihovom zaštitom, koje bi bile aktivne u ovom procesu, a ne samo gledaoci. Kažemo da je to proces međunarodne pravde i gledamo kako se to događa. To je nažalost bio pristup prethodne vlade. Sada novu vladu treba uzeti kao aktivnog učesnika u procesu koji se tamo odvija braneći naše predstavnike, izvodeći dokaze u korist odbrane i negiranje stavova Srbije kojima želi da potkopa i oslobodilački rat i njegov čisti karakter, ali i na kraju državnost i kredibilitet u međunarodnoj areni suvereniteta Kosova", rekao je Konjufca.

Konjufca je pesimista po pitanju postizanja sporazuma u dijalogu sa Srbijom u toku ove godine.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore