Zamjenik predsjednika LDK

Zamjenik predsjednika Demokratskog saveza Kosova (LDK) Lutfi Haziri kaže da ni na posljednjem sastanku koji su juče imali sa premijerom Albinom Kurtijem nije riješen problem o tome da li je prethodna vlast predala Kurtiju potrebne dosijee o toku pregovora sa Srbijom, prenosi Reporteri.

Haziri je rekao da Kurti i dalje ponavlja i stoji pri stavu da je dokumentaciju o dijalogu Beograda i Prištine dobio od posrednika EU u ovom dijalogu Miroslava Lajčaka.

„Stavovi se nisu promjenili i na kraju se ponovo završilo kao nekadašnji ’ping-pong’ u onome što je imao i nije imao dokumenta. Njegovo insistiranje je bilo na tome da je obiman dosije o toku dijaloga dobio od posrednika EU Miroslava Lajčaka. Ali, dokumente o kojima se razgovaralo, naša stranka i bivši premijer Avdullah Hoti su podneli usmenim izvještajem“, rekao je Haziri.

Haziri je emisiji Rubikon istakao da su predsjedniku vlade rekli da, pored ponude koju su mu predstavili, potraži i u arhivi ono što traži.

„Rekli smo im da mogu da potraže dokumenta u državnim arhivima. Ono što smo ponudili je LDK platforma sa čijim principima su se složile i zemlje članice Kvinte. Dokument je kao takav politička platforma koja sadrži sve zahteve, zasnovan je na činjenicama, uvjerljiv je i ima podršku međunarodnih partnera“, poručio je Haziri.

Prema njegovnim riječima, zahtjev LDK u razgovoru sa premijerom je bio i da se javnost i politički predstavnici na Kosovu obavještavaju o toku razgovora sa Srbijom.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri