Da nema priznanja...

Srbija ne sme da prihvati non-pejper samo zbog priznanja ali za sve ostalo bolje nećemo da dobijemo, rekao je predsjednik Srbije.

Kaže da je prethodnih dana saslušao sve stručnjake koji su komentarisali sadržaj non-pejpera, i ustanovio da, sem jednog penzionisanog diplomate, kako tvrdi, niko od njih nije pročitao ovaj dokument, uključujući ni same novinare.

"Mi unapred imamo stav o svemu i uglavnom je taj naš stav negativan, a da ništa pročitali nismo i da narodu nećemo da kažemo realnu situaciju kakva je. Takvi smo“, kaže srpski predsednik.

Kao dokaz da se non-pejper nije pročitao navodi komentare o tome da u dokumentu koji je objavila prištinska Koha ranije ove nedelje, navodno nije spominjana ZSO. Vučić naglašava da je čitava stranica - 5. od 12, koliko non papir sadrži, upravo o dvostepenosti za Srbe.

"Ali koga briga, lakše je reći da ništa nigde ne valja“, dodao je.

Kaže da je u pravu član srpske akademije Duško Kovačević koji je u intervjuu za današnji Kurir kazao: Veliko pitanje kao što je Kosovo mora da ide na referendum. Pre toga nas čeka i promena Ustava. To nikad neće proći i niko neće smeti da potpiše priznanje Kosova, jer će poginuti pre nego što se osuši mastilo.

"Uradi bilo šta, poginućeš, zato što kod nas postoji samo ne kao odgovor i unapred znamo zašto je to ne, a sutradan ćemo od države da tražimo svaku vrstu pomoći i podrške i pitati se kako to država nema para“, objasnio je Vučić dalje.

Srbija svakako ne bi mogla da prihvati non-pejper samo zbog priznanje a sve ostalo, nikada nećemo dobiti bolji papir, naglasio je na Fruškoj Gori.