Šef poslaničke grupe VV

Šef poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje (VV) Mimoza Kusari-Lila rekla je da ta stranka nije imala kontakte sa poslanikom PDK Xhavitom Halitijem, ali da jeste u pregovorima sa pojedinim poslanicima koji su izrazili želju da daju svoju podršku na sjednici za izbor predsjednika Kosova, prenosi Reporteri.

"Nismo kontaktirali Halitija. On juče nije bio u sali i bio je van Kosova, a sada ima dovoljno vremena da dođe u Skupštinu i učestvuje na sjednici, kako Kosovo ne bi bilo primorao da izađe na nove izbore, za šta bi i on snosio odgovornost", rekla je Kusari-Lila.

Naglasila je da su u pregovorima sa nekim poslanicima, koji su prema njenim riječima imali bolju volju da učestvuju na izbornoj sjednici.

"Ono što mogu da potvrdim je da razgovaramo sa nekim poslanicima koji su bili spremniji da učestvuju na sjednici i glasaju, ali ne mogu sada da ih imenujem. Isto tako, očekujem i da će se danas na sjednici pojaviti i dva poslanika iz manjinskih zajednica, a koji juče nisu bili na sjednici, koji su nam ranije potvrdili da će dati svoju podršku", rekla je Kusari-Lila.

Kada je riječ o poslanicima LDK, Avdullahu Hotiju, Dritonu Selmanaju i Agimu Veliuu, Kusari-Lila je rekla da očekuje da će promjeniti svoje mišljenje i učestvovati u sjednici.

"Optimista sam i vjerujem da će poslaniici koji juče nisu prisustvovali sjednici, danas ipak doći i obezbjediti kvorum, kako bi izbor predsjednika bio uspješno završen. Mislim da to danas treba da završimo", rekla je Kusari-Lila.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri