Haradinaj obećava

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je da se njegova stranka zalaže za minimalnu zaradu ne manju od 300 eura, navodeći da za realizaciju tog cilja imaju i konkretne prijedloge, prenosi Koha.

Haradinaj je, takođe rekao, da bi pored minimalne zarade i socijalna davanja za veterane takođe trebalo da budu najmanje 300 eura.

Ta obećanja ali i pohvalu stranačkom programu za ekonomski razvoj, lider AAK dao je na stranačkim skupovima u Kačaniku i Uroševcu.

"Ne samo da će pomoći Kosovu nakon izbora, već je i sada djemo konkretne prijedloge kako zaustaviti ekonomski pad, kako vratiti ekonomiju, kako povećati minimalnu zaradu na 300 eura, što znači da bi i veterani dobijali 300 eura. Neće biti plaćanja ispod 300 eura u socijalnim kategorijama“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je, takođe, obećao da će ako postane predsjednik prisiliti Srbiju da prizna Kosovo, jer je alternativa ujedinjenje Kosova sa Albanijom.

"Kosovu je potreban jak predsjednik da zaštiti našu teritoriju, suverenitet i slobodu. Sa našim susedom, sve agresivnijim, ne možemo da dopustimo nijedan trenutak slabosti. Na izborima 14. februara vaš glas će odrediti ko će biti predsjednik. Ako i dalje sumnjate, postavite sebi samo jedno pitanje: Koga bi Vućić izabrao za svog protivnika?”, poručeno je sa skupa AAK. Takođe se navodi da bi jedino Haradinaj mogao da izađe na crtu Vučiću.

On je naveo da će zakon o platama biti vraćen u skupštinu Kosova i da će plate u civilnom sektoru biti povećane.

Na skupu u Uroševcu, gdje je bilo oko 100 ljudi okupljenih u sali, pojavila su se i tri policajca.

Predstavnik policije za Uroševac Agim Gashi rekao je da će policijski izvještaj biti objavljen u ponedjeljak, a zaočekivati je da AAK bude novčano kažnjena zog kršenja antikovid mjera.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore