Nakon odluke Vrhovnog suda

Centralna izborna komisija će postupiti u skladu sa odlukom Vrhovnog suda i potvrditi kandidature za poslanike, Libruna Aliua i Labinote Demi Murtezi iz Samoopredjeljenja (VV), ali ne i Albina Kurtija, prenosi Lajmi.

Vrhovni suda uvažio je dio žalbe Samoopredjeljenja i sada predstoji da CIK potvdi kandidature Libruna Aliua i Labinote Demi Murtezi. Žalba Pokreta Samoopredjeljenje djelimično je odbijena, potvrđujući odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke o zabrani kandidaovanja lidera, Albina Kurtija.

„Postupaćemo u skladu sa odlukom Vrhovnog suda. Vjerujem da će se Centralna izborna komisija sastati sutra, kako bi formalizovala odluke o potvrdi konkretnih kanditura“, rekao je portparol CIK, Valmir Elezi.

Vrhovni sud Kosova odbio je dio žalbe koja se odnosi na kandidaturu lidera Samoopredjeljenja Albina Kurtija i Albulene Haxhiu dok je djelimično prihvatio žalbu tako što je potvrdio kandidature za poslanike Liburn Aliu i Labinote Demi Murtezi na prevremenim parlamentarnim izborima zakazanim za 14. februar. Vijeće Vrhovnog suda delimično je prihvatilo žalbu političkog entiteta Alijanse za budućnost Kosova  i naložilo Centralnoj izbornoj komisiji da potvrdi kandidaturu Shemsedina Dreshaja za poslanika.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi