Kandidat za poslanika VV

Kandidat za poslanika Pokreta Samoopredjeljenje (VV) Albulena Haxhiu izjavila je da Centralna izborna komisija ne ovjerava spisak kandidata za poslanike iz redova tog političkog subjekta jer ne želi pobjedu VV.

"Juče je CIK glasanjem PDK, LDK, Srpske liste i Valdete Daka onemogućila ovjeru naše liste. Dogodilo se to uoči najvažnijih izbora koje je Kosovo imalo, a ne slučajno u trenutku kada naš Pokret ubjedljivo vodi i kada narod podržava Albina Kurtija i kada on ima najveću podršku koju je bilo koji lider ikada imao“, napisala je ona na Facebooku.

"Oni žele po svaku cijenu da onemoguće Samoopredjeljenje i Albina Kurtija da vladaju, mi smo im trn u oku jer u nama vide veliku volju građana za promjenama", dodala je Haxhiu.

Ona je naglasila da na Kosovu najveći prekršioci zakona nemaju problema sa zakonom.

"Nikada nisu osuđivani jer nikada nisu sprovođene istrage niti im je suđeno. Čak i ako se to dogodilo, oni su oslobođeni. Tu leži suština njihovog protivljenja. Oni se plaše i bore se protiv Albina Kurtija, jer su svijesni da su neizbježne provjere u pravosudnom sistemu i oduzimanje ilegalne imovine", napisala je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online