Dvostruka godišnjica

Pokret Samoopredeljenje sutra će održati skup na trgu "Skenderbeg" u Prištini, a dan pre lider te stranke Aljbin Kurti, putem video poruke, pozvao je građane da se pridruže tom okupljanju, prenosi Klan Kosova.

"Na ovu dvostruku godišnjicu, nalazimo se u situaciji koja zahtjeva strpljenje i rješenje. U ovih 15 godina dokazali smo da pravimo jaku opoziciju. I ove godine smo dokazali da upravljamo zemljom kao niko drugi. Mnogo napredujemo i na sledećim izborima ćemo osvojiti više od svih ostalih. Ne postoji pokret bez građana, a na Kosovu je narod postao pokret. Dođite sutra na ovo mirno okupljanje, uz muziku i govore. Dođite masovno na našu 15-godišnjicu, jer obilježavamo i 21-godišnjicu oslobađanja zemlje i visoke cijene koju su čitave generacije plaćale da bismo živeli mnogo bolje nego danas“, rekao je Kurti u  video poruci upućenoj svim građanima.
Pokret Samoopredjeljenje je u danima neposredno pre formiranja vlade Avdullaha Hotija organizovao pripremne proteste kada su u nekoliko navrata ispred zgrade skupštine okupilo nekoliko hiljada pristalica.
Kurti je ranije izjavio da nije riječ ni o kakvim protestima već manifestaciji obilježavanja dva datuma.