Članovi CIK-a zatražili hitan sastanak

Četiri člana Centralne izborne komisije Kosova zatražili su kasno sinoć hitan sastanak kako bi se zaustavilo prebrojavanje glasova primljenih putem pošte iz Srbije. U međuvremenu mediji su takođe javili i da je prebrojavanje glasova iz Srbije oko ponoći ipak završeno. Sa ovog prebrojavanja je i vijest da su brojači albanske nacionalnosti nosili zaštitna odijela nakon čitave serije vijesti o navodnom otrovu u kovertama sa srpskim glasovima, dok su istovremeno Srbi koji su brojali glasove bili bez ovih odijela, prenosi Kosovapress.

Prebrojavanje glasova iz Srbije započelo je u 21 čas, iako je koalicija NISMA-AKR-PDK povukla svoje posmatrače i predstavnike iz Centra za prebrojavanje i rezultate.
Nešto kasnije, Sami Hamiti i Salih Morina iz LDK, Ilir Gashi iz PDK i Alfred Kinolli, predstavnik nevećinskih zajednica, zvanično su zatražili od CIK-a održavanje sastanka po ovom pitanju.
Međutim, oko ponoći sinoć, kako je agencija Kosovapress javila, prebrojavanje oko 3000 glasova iz Srbije je ipak završeno.
Prema navodima ove agencije, osobe iz srpske zajednice, za razliku od ostalih, nisu nosile zaštitne rukavice tokom prebrojavanja glasova.
Rezultati prebrojavanja biće objavljeni danas, a kako Kallxo javlja, većina prebrojanih glasova bila je za Srpsku listu.