Osumnjičenima određen 48-časovni pritvor

Dvojica službenika Odjeljenja za vozačke dozvole Ministarstva infrastrukture i saobraćaja u Prištini, uhapšena su juče pod sumnjom da su primala mito kako bi kandidatima za vozačku dozvolu omogućili polaganje teoretskog testa, saopštila je Policija Kosova.

Regionalna jedinica Policije Kosova za istragu privrednog kriminala i korupcije u Prištini, dobila je početkom septembra informacije o ovim radnjama.

Nakon dvonedjeljne istrage, uhapšena su dva lica, G.K. (1973) i E. Zh. (1967), koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, podmićivanje i primanje mita u privatnom sektoru. Osumnjičeni su djelovali u saučešništvu, jedan kao posrednik u primanju novca (u ovom slučaju 500 eura) i drugi u svojstvu ispitivača koji je pomagao tokom teoretskog ispitivanja pokazujući tačne odgovore, saopšteno je iz Policije Kosova.

Tokom istrage ovog slučaja primjenjena je i posebna istražnja radnja "simuliranje podmićivanja", navode iz policije, pa je prilikom pretresa, u prisustvu branioca, kod osumnjičenih pronađeno 500 eura korišćenih u tu svrhu.

Osumnjičenima je određen 48-časovni pritvor.