Predsjednik Kosova

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi je rekao da je borba Oslobodilačke vojske Kosova bila i da će zauvijek ostati čista i pravedna.

On je na Facebooku napisao da su Jakup Krasniqi i mnogi drugi članovi glavnog štaba koji su pozvani od strane Specijalnog suda štitili narod tako što su se borili protiv neprijatelja do oslobođenja zemlje.

"Borba Oslobodilačke vojske Kosova je bila i zauvijek će ostati čista i pravedna. Nijedan sud, ni domaći ni međunarodni, ne može je zaseniti. Sa Jakupom Krasniqijem, sa drugim članovima glavnog štaba, komandantima zona i vojnicima koji su pozvani od strane Specijalnog suda, štitili smo narod i borili se protiv neprijatelja sve do oslobođenja naše zemlje. Kao predsjednik zemlje, kao saborac, veoma cijenim spremnost svih da sarađuju sa pravosuđem. Sarađujući sa pravosuđem, pomažemo da preovlada istina o našoj oslobodilačkoj borbi. Siguran sam, da ćemo kao i u prošlosti, ponovo izaći kao pobjednici. Čistota naše borbe biće dokazana pred svakim sudom", napisao je Thaçi na Facebooku.